ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Женският волейболен национален отбор на България отпадна от Европейското първенство, след като загуби от Чехия последната си среща в груповата фаза. Нашите отстъпиха с 2:3 (25:14, 20:25, 31:29, 19:25, 11:15) в среща, която трябваше да реши кой от двата тима ще продължи напред в турнира. Така след победа над Сърбия и загуби от Полша и Чехия селекцията на Марчело Абонданца се прибира у дома. Представянето на нашите може да се определи като провал, тъй като имахме за цел минимум класиране за елиминационната фаза, дори за борба за медалите. Отборът ни обаче отпадна още след груповата фаза. България иимаше възможност да се класира за финалите на Гран При, след като направи добри мачове. Това даде повод да се очаква по-сериозен резултат на Европейското, което обаче не се случи.

Очакванията за лесна победа не се сбъднаха и тимът на Марчело Абонданца трябваше да даде максимума от себе си, но пак не успя да стигне до победа. Лесно спечеленият първи гейм с 25:14 явно допълнително отпусна българските волейболистки, които допуснаха да загубят следващия гейм с 20:25.

Третата част отново бе за България, но дойде много трудно и след цели 60 точки - 31:29. Вместо да затворят мача с 3:1 и да вземат 3 точки, Страшимира Филипова и компания отново не бяха на ниво и позволиха да се стигне до тайбрек.

В решителния гейм нашите тръгнаха добре и натрупаха преднина от 4 точки, която обаче бързо бе стопена до 1 - 8:7. Чехкините успяха да направят 4 поредни точки и обърнаха нещата в своя полза 11:8. Последва нова точка и 12:8. Прекъсванията на Абонданца и смените не дадоха никакъв и резултат и след 11:15 в тайбрека България се сбогува с Европейското.