Волейболният ЦСКА, който през последните години изпитваше големи трудности, изглежда най-сетне намери своя финансов спасител. Президентът и треньор на клуба Александър Попов представи стратегическото партньорство с фирмата „Сънитех ООД“.

Договорът между двете страни е за една година, но това е само началото на дългосрочно сътрудничество. Целта е цялостно стабилизиране на ЦСКА, възвръщане на водещите позиции в българския волейбол, развитие на детско-юношеската школа и изграждане на дом на ЦСКА.

„Сънитех ООД“ е международна компания за съоръжения за производство на възобновяеми източници, като основната ѝ дейност е свързана с проекти извън България.

"Чакането свърши! Търпението си заслужаваше. Дойде времето да обявим стратегически партньор в ЦСКА. Това е фирма „Сънитех“ със собственик и управител Калоян Величков, с чиято подкрепа ще започнем възраждането на нашия клуб", обяви Александър Попов на специалната пресконференция по повода.

"Надявам се да намерим дългосрочен партньор, с който мечтата на всички нас да се реализира колкото се може по-бързо. Заедно започваме да работим по два фундамента в спортния клуб - материалната ни база и детско-юношеската школа. Ще дойде време и за бъдещите успехи на представителните ни клубове - мъже и жени. Всички в клуба сме заредени с ентусиазъм. Като човек, минал през какви ли не катаклизми, съм наясно, че ще имаме проблеми, но те ще бъдат решени много бързо", добави още Попов.