След финансовите проблемите през миналото лято, заради които Локомотив (Пловдив) едва сформира мъжки отбор и започна участието си в елитното ни първенство в последния момент, сега нова криза застигна клуба.

Трима от настоящия тим – треньор и двама волейболисти вече напуснаха, информира bgvolleyball.com. Старши-треньорът Мирослав Живков няма да води отбора за втория полусезон. Централният блокировач Петър Бъчваров пое в посока ЦСКА. Разпределителят Чоно Пенчев ще продължи кариерата си в чужбина.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Разделихме се по финансови причини. От клуба ми се обадиха, че нямат възможност да изпълняват поетите финансови условия към мен. Вече не съм треньор. Водихме подготовка с волейболистите до края на декември. От началото на новата година съставът не са провеждани тренировки. Пловдив е едно много добро място за професионална работа. Имах сериозни амбиции да поставим нещата на една професионална основа, но финансовите проблеми застанаха между желанието и реализацията на всичко това, което имах като амбиция“, коментира треньорът Живков.

Така бъдещето пред Локомотив (Пловдив) е неясно и не се знае как "черно-белите" ще продължат участието си в елитното първенство на България.