Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Днес и в следващите два дни волейболните ни национали ще направят нов опит да се класират на Олимпиадата в Лондон. Отново зала "Арена Армеец" е арена на битките, в които селекцията на Радостин Стойчев ще спори с Франция, Египет и Пакистан. Последният тим, който е абсолютен аутсайдер, е първото ни препятствие. Култовите пакистанци излизат срещу България тази вечер от 20:30 часа. За азиатската страна това е първо участие в каквито и да било квалификации. При пристигането си в София пакистанците се изцепиха, че едва са събрали пари, за да се явят за мачовете в "Арена Армеец".

Ексцентричните волейболисти явно наистина са зле с финансите, след като на снощната тренировка всички бяха с различно облекло. Един от пакистанците дори се изтипоса в модерната зала по фланелка, с която след това смяташе да отскочи в някоя от дискотеките в Студентски град. Именно в хотел в меката на забавленията са настанени азиатците, повечето от тях брадясали, за които едва ли е от голямо значение как ще се представят на олимпийската квалификация. За тях е по-важно, че са напуснали страната си и едва ли не са на ваканция в България. Още при пристигането им в София тръгнаха шеги, че билетите им са едностранни и те ще гледат да се установят на Балканите.

Треньорът Хюсеин Хасан Мазар заедно с помощника му Акрам Мухаммад са единствените лица от спортно-техническия щаб на тима. Освен тях в София е и президентът на пакистанската волейболна федерация, като тима е пристигнал в столицата без лекар, масажист и статистик. На аерогарата, а и на снощната тренировка някои от ексцентричните състезатели бяха по джапанки. Днес обаче ще им се наложи да ги захвърлят и да се екипират по правилата, за да изиграят мач за историята, какъвто несъмнено ще е сблъсъкът им с България.

Повечето от волейболистите на Пакистан са родени в края на 80-те години. Капитан е Ахмед Насеер, а най-високите са Али Абас и Накви Сайед (по 206 см). Най-млади пък са 20-годишните Разар Мубаши и Хан Насир.

Ексцентричният волейболен отбор на Пакистан в момента заема 43-ото място в световната ранглиста и несъмнено ще е сензация, дори ако успее да спечели и гейм срещу България.

Стойчев направи само една промяна в състава си в навечерието на олимпийската квалификация. В тима отново се завръща Валентин Братоев. Посрещачът заменя Тодор Скримов, който е с травма в коляното. Очакванията са дори Вальо да започне в титулярния състав заедно с брат си близнак - Георги. Не е изключено Стойчев пак да заложи на диагонала на Цветан Соколов за сметка на капитана Владо Николов.

"Те са доста интересен противник. Разузнахме ги с видео от последните им мачове. Играят много нетрадиционно, с много комбинации, което в съвременния волейбол не се практикува толкова. Но и на тях ще им е трудно срещу нашия силов стил", коментира Стойчев преди двубоя.

БЪЛГАРИЯ - ПАКИСТАН
Днес от 20:30 часа
София, зала "Арена Армеец"
Директно по
БНТ Свят и БНТ 2

БЪЛГАРИЯ:
Георги Братоев, Тодор Алексиев, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Цветан Соколов, Теодор Тодоров (Теодор Салпаров, Матей Казийски, Николай Пенчев, Владимир Николов, Николай Николов, Андрей Жеков)
Треньор: Радостин Стойчев

ПАКИСТАН:
Ясин Мохамед, Ян Наеем, Ахмед Насеер, Хан Насир, Али Абас, Мохиб Расол (Султан Имран, Исмаил Мохамед, Айсъф Надеем, Шариф Аамир, Разар Мубаши)
Треньор: Хюсеин Хасан Мазар