Либерото на националния отбор на България Теодор Салпаров говори преди заминаването на волейболистите ни за Берлин, където от 5 до 10 януари ще се проведе олимпийския квалификационен турнир за Токио 2020.

"Готови сме! Мотивацията е голяма. Не всеки ден се ходи на Олимпиада. Въпреки че сме в супер тежка група, отиваме да се бием и да се пробваме да се класираме за Токио 2020. Това е мечта на всички момчета. Не можеше да направим уникален синхрон за 10 дни, но надявам се бързо да се сработим. Реалисти сме, знаем, че фаворити са други - Сърбия и Франция, а Холандия играе много силно през последните години", коментира Салпаров.

Той подчерта, че Георги Братоев ще липсва на отбора. Както вече стана ясно, опитният волейболист отпадна от състава поради контузия. 

"Определено Георги Братоев ще ни липсва. Както се шегувахме с Виктор Йосифов през последните дни: “Кума Лиса си ни трябваше!”. Ще ни липсва! Страшно куче е, боец! В добра форма е, след като изигра силни мачове за клубния си отбор. Свалил е доста килограми, ще ни липсва! В третия гейм на мача срещу Египет му блокира кръста. До снощи не се беше оправил. Реши, че така само ще ни пречи. Всички познаваме Георги и знаем колко щеше да ни е полезен", добави Салпаров.

Припомняме, че на квалификацията в Берлин България е в група "В" заедно с Франция, Сърбия и Холандия. Първата среща на нашите е на 6 януари от 17:30 часа срещу "петлите" в легендарната зала “Макс Шмелинг Хале”. 

Ас на България изгоря за квалификациите в Берлин