Новият селекционер на женския ни национален волейболен отбор Владимир Кузюткин не скри задоволството от победата над Гърция с 3:0. Това беше първи мач от квалификациите за Евроволей 2015, което ще се проведе в Белгия и Холандия, а в същото време и дебют за руснака начело на отбора.

"Благодарение на нас треньорите или на тях - момичетата, изиграхме много хубав мач. Във волейбола дисциплината е определяща. Не толкова атаката, колкото игровата дисциплина. Момичетата спазиха на 99% всичките поставени задачи и затова се получи този резултат. Не мога да кажа, че отборът на Азербайджан игра лошо. Просто в момента имат проблеми, защото при тях има много контузии. Затова те играха както могат на този етап. А волейболистките на Португалия - смятам, че те играха на върха на своите възможности. Даже съм изненадан от тяхната игра, заяви Козюткин относно първият мач, в който Португалия изненадващо надигра Азербайджан с 3:2.

- Като всеки нормален треньор, искам да побеждавам, но никога не давам прогнози за резултат. Искам да играем добър волейбол в утрешната среща с Португалия.