Досегашният руски треньор на женския национален отбор по волейбол на България Владимир Кузюткин говори за ТВ 7 след оповестяването от страна на БФВ, че централата няма да продължи договорът му за в бъдеще, а ще залага на българин за поста селекционер на представителния ни тим.

"Договорът ми беше до края на Световното първенство. Разговори за дългосрочен контракт имаше единствено в първоначалните ни разговори с българската федерация и още тогава аз изразих своята позиция - ще работя само до края на Световното.

Чувам, че искали да назначат българин. Това е правилна политика. Отборът е добър, състезателките са млади. Могат да станат реална конкуренция на всеки от лидерите. Пожелавам им успех.

Като треньор не мога да бъда недоволен от работата си с България. Спечелихме три от четири турнира. 11-ото място на Световното не е провал. В рейтинга на FIVB отборът се изкачи от 36-о на 21-о място. Това е един от най-добрите ми треньорски сезони. Не мога да не си го пиша като актив", коментира Кузюткин.