Селекционерът на женският национален отбор по волейбол на България Владимир Кузюткин изтъкна, че травмите са основен съперник на отбора в квалификацията за Европейското първенство през 2015 година. Отборът замина вчера за азербайджанската столица Баку, където предстои втория турни, а преди отпътуването Кузюткин даде кратко интервю за пресцентъра н БФВ:

Господин Кузюткин, с какво настроение заминава отбора и какви са шансовете му?

- Не трябва да се пътува с лошо настроение, надежда има.

Фаворит ли е отборът?
- Не искам да казвам, че сме фаворит, защото много отбори, които се считат за такива се провалят.

Ще играе ли България красив волейбол?
- В първите два мача в София показахме добър волейбол, играхме добре с Азербайджан. Ако нямаме травми няма да имаме проблеми в Баку. Травмите влияят много на отбора, защото в България няма достатъчно волейболистки, които да са взаимнозаменяеми. Независимо от всичко не трябва да се пътува без надежда, че ще победим.

Какви са впечетленията Ви от отбора и кои са силните му страни?
- Ако не бях видял перспектива в играчите, нямаше да съм в България.

България ще играе на Световното първенство. При класиране и на Европейско ще бъде ли това най-успешния период за България до този момент?
- Българският волейбол заслужава повече от тези победи и не мисля, че това е кой знае какво постижение. Той трябва да е на много по-високо ниво. Женският български волейбол е познавал много големи победи.

Кой от съперниците е основен фаворит в квалификациите?
- Азербайджан със сигурност. Другият наш съперник са травмите.

Може ли да очакваме изненадваща загуба на Азербайджан, както тази от Португалия в София?

- Съмнявам се.