Мъжкият отбор по волейбол на КВК Габрово (Габрово), който е вицешампион на България, замина за Турция за участието си във втория по сила европейски турнир – Купата на CEV. Волейболистите от Габрово имат за съперник класния отбор на Аркас Спор (Измир), който през изминалия сезон се подвизаваше в най-силния европейски турнир - Шампионската лига.

По предварителна програма нашите трябваше да гостуват на турците на 4 ноември, а реваншът да е след седмица в Габрово. След принудителна промяна обаче габровци ще бъдат гости на турците и за двата мача, като срещите ще се играят в два последователни дни на 4 и 5 ноември (вторник и сряда) от 19,00 часа в Измир, пише bgvolleyball.com. До тази ситуация се стигна поради финансовата криза, която налегна габровци, след затварянето на КТБ и блокирането на основния им спонсор Бромарк.

Това доведе до разпадане на класния състав и разпродаване на играчите в други клубове. Така сега КВК Габрово играе в Купата на CEV по задължение, тъй като отказ от участие води до солени сакции от европейската централа. Ръководството на клуба прати само 10 състезатели в Измир, като турците поемат пътните разходи и престоя на нашите.