Още един добър играч привлече КВК Габрово две седмици преди старта на новото първенство в Суперлигата. Това е диагоналът Минчо Минчев, който от началото на седмицата се подготвя с новите си съотборници в зала "Орловец". Габровският клуб постигна договорка с ръководството на Марек Юнион Ивкони и взе Минчев като преотстъпен за един сезон, пише sport-gabrovo.com. Това е вторият играч на шампионите, който ще се състезава под наем в Габрово. Другия е централният блокировач Иван Власев.

Бившият младежки национал Минчев игра под ръководството на Любомир Герасимов по време на престоя си в румънския Томис (Костанца) преди два сезона. През миналата година волейболистът бе в иранското първенство, а преди месец беше на проби в Турция, в новака в първа лига Бурса. До договор обаче не се стигна поради неразбирателство за финансовата страна. КВК Габрово няма да спира играча, ако за него постъпи изгодна оферта от чужбина, сподели президентът на клуба Николай Григоров.

Той е шестият играч привлечен в състава на КВК Габрово това лято. Преди това клубът си осигури услугите на разпределителя Николай Найденов, диагонала Красимир Стефанов, посрещача Станислав Петков - Балки и центровете Николай Леков и Мартин Палийски./БЛИЦ