Волейболният отбор КВК Габрово заминава утре рано сутринта за двубоя срещу чешкия SPPCZ (Бърно) от втория кръг на европейския клубен турнир "Челъндж къп". Отборът тръгва от Габрово в четири часа сутринта, а в осем се качва на самолета за Виена, пише sport-gabrovo.com. Мачът е в четвъртък от 18 часа българско време, а реваншът е следващата сряда (21 ноември) на бг територия.
 
На летището в австрийската столица габровския тим ще бъде посрещнат от автобус изпратен от чешкия клуб, който ще откара отбора до Бърно. Утре вечер момчетата на Любо Герасимов ще направят и първата си тренировка в зала "Местска хала Водова", в която ще се играе двубоя в четвъртък. 

КВК Габрово е картотекирал 13 играчи за двубоите с Бърно. От тях единствено центърът Николай Леков лекува контузия и най-вероятно няма да вземе участие в първата среща. Всички останали волейболисти ще бъдат на разположение на Любомир Герасимов.

Отборът на Бърно е на осмо място в чешката Екстралига след изминалите четири кръга от началото на новото първенство. Воденият от треньора Мирослав Малан тим стартира в шампионата с две домакински победи, но в последните два кръга допусна загуби – 0:3 при гостуването си на Острава преди седмица и 1:3 у дома срещу Прибрам през изминалия уикенд. 12 играчи на чешкия тим са картотекирани за турнира "Челъндж къп". Средният ръст в състава е 192.6 сантиметра, а най-високия волейболист е 205-сантиметровият център Любош Смърцина.

"Изгледахме два мача на съперника. Това, което мога да кажа е, че чехите не са никак лош отбор и имат равностойни състезатели. Силната им страна е началният удар. Петима играчи изпълняват много силен сервис с отскок, но пък и много грешат в този елемент. Разпределителят на отбора също играе много добре и е разнообразен. Надявам се да ги разучим добре и да настроим играта си така, че да постигнем победа още там, с която в голяма степен да подсигурим класирането си за следващата фаза", сподели треньорът Любомир Герасимов преди заминаването на отбора.