Елитният КВК Габрово (Габрово) очаквано победи третодивизионния Локомотив 1926 (Пловдив) с 3:0 (25:10, 25:19, 25:23) в осминафинален мач за Купа България при мъжете. Интригата в този двубой се въртеше основно около това, че един срещу друг в зала "Лаута" излязоха “новият срещу стария Локомотив” предвид факта, че треньор на габровци е доскорошният президент на “черно-белите” Любомир Герасимов, а цели 10 от 12-те състезатели на гостите са от пловдивската школа. Така това “пловдивско дерби” предизвика интереса на публиката в Града под тепетата и тя напълни зала “Лаута” до краен предел, пише bgvolleball.

Тактиката на габровци очевидно бе още в началото на първия гейм да съкрушат противника с мощен сервис и успяха. Домакините не успяха да се организират добре и блокадата на КВК не им позволяваше да атакуват успешно. Така след 18 минути игра се стигна до разгромното 25:10. Във втората част играта бе равностойна до десетата точка, след което “зелените” дръпнаха с 6 точки на второто техническо прекъсване. КВК продължи да тормози домакините с мощен сервис и удвои резултата след 25:19.

По подобен начин се разви и третият гейм. С подобрена игра на блокада и в нападение момчетата на Валери Чангалов успяха да бъдат равностойни в началото, а, след като габровци отново натрупаха разлика, не се отказаха докрай. При 24:20 волейболистите на Любо Герасимов имаха четири поредни мачбола, но при сервиси на Любо Христов пловдивчани спасиха първите три от тях. Накрая обаче Мартин Палийски бе безмилостен към родния си клуб и с бомбена атака през центъра донесе победата на "зелените".