Президент на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров, който бе преизбран днес на общото отчетно-изборно събрание, заяви, че от тук нататък развитието на детско-юношеския волейбол в България става един от приоритетите на федерацията.

"Развитието на детско-юношеския волейбол в България става един от приоритетите на федерацията. На събранието бе взето решение 200 000 лева от парите, идващи от основния спонсор на БФВ – Корпоративна Търговска Банка, да бъдат заделяни всяка година за подрастващите у нас. Така за първи път е положено поне някакво начало от БФВ за положителна промяна в тази посока и финансиране на младите ни кадри”, заяви Лазаров.

"Нямаше битка, но наистина бяхме поставени на едно много голямо изпитание. Самият факт, че от 112 клуба членове на БФВ, които са с напълно изрядни документи, 79 бяха тук, това говори твърде много. Радва ме, че голямата част от клубовете дойдоха, за да ни чуят, ние да ги изслушаме тях и да вземем тези решения, които дълго време бяха очаквани от обществеността", каза още Лазаров.

"Най-добре попитайте Опозицията защо не присъстваха. Тук имаше една дама, която предполагам е адвокат на Марек Юнион Ивкони, но се оказа, че нейните документи са нередовни и поради тази причина с решение на мандатната комисия я допуснахме, но без право на глас", завърши президентът на федерацията.