Легендарният ни волейболен национал Христо Цветанов прекрати състезателната си кариера. Новината беше съобщена във „Фейсбук“ на официалния профил на Волейболен клуб Левски София. През завършилият преди дни сезон Цветанов помогна на „сините“ да стигнат до полуфиналния плейоф за титлата, където тимът отпадна от Нефтохимик.

Централният блокировач спира със спорта почти месец, след като навърши 43 години. Той е отказал предложението на Левски да остане за още един сезон, но ще остане в клуба като асистент на треньора Андрей Жеков.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Цветанов бе награден от Левски със специален плакет и фланелка с неговия номер, подписана от досегашните му съотборници. Това стана по време на партито на клуба по случай спечелването на бронзовите медали в шампионата.

Христо Цветанов, роден на 29 март 1978 г. в Червен бряг, е играл през кариерата си за Локомотив (София), Славия, Трентино (Ит), Поатие (Фр), Олимпиакос (Гър), Будванска Ривиера (Чгора), Локомотив-Изумруд (Рус), Лион (Фр), ЦСКА и Левски.

Носи екипа на националния отбор на България в периода 1998-2011 г. С „лъвовете“ има бронзови медали от световно първенство (2006), Световната лига (2007) и европейско първенство (2009). На клубно ниво е шесткратен шампион на България и петкратен носител на националната купа.

 

Легендарният състезател на “Левски” и националния отбор Христо Цветанов приключва славната си кариера. 43-годишният...

Публикувахте от Волейболен клуб “Левски София” в Четвъртък, 22 април 2021 г.