Легендарната българска волейболистка Йорданка Петкова има нужда от помощ. Вследствие на заболяване от диабет, тя постепенно губи зрението си и заради ред други заболявания като артроза и коксартроза, сега е напълно безпомощна. Призната е за инвалид I група.

Йорданка Петкова е била 18 години капитан на волейболния тим на Славия, с който 5 пъти печели шампионата на България. 13 години е капитан и на женския ни национален тим. Тя го извежда до славното 4-о място на Световното първенство в Париж през 1956 г. През 1953 г. Петкова е удостоена със званието заслужил майстор на спорта. Тя е любимка на феновете на волейболната игра през 50-те и 60-те години на миналия век. От нейното майсторство са се учили най-изявените ни волейболистки от следващите поколения.

Освен, че е сред големите легенди на българския волейбол, Йорданка Петкова е позната и като изключително скромен човек. През последните години тя е трудно подвижна и почти не вижда света около себе си, но не е потърсила помощ от никого.

На Йорданка Петкова все още има шанс да се помогне. Част от зрението й може да бъде възстановено. Възможно е да й бъде направена операция в очна клиника, но затова са необходими средства, с които тя не разполага. Необходимата сума възлиза на 2000 лева. И макар, че тя не е голяма, легендарната ни волейболистка дори не смее да помечтае, че някой ще й помогне да я набави.

За всички, които искат да изкажат съпричастността си към нея, макар и с малка сума, предоставяме номера на банковата сметка – BG43UBBS80021026083720 в лева. Сметката е в банка ОББ.

Предоставяме и телефона на дъщерята на Йорданка – Катрин Петкова 0886 719151.