Левски София победи лесно с 3:0 (25:10, 25:21, 25:13) като гост Славия в първа среща от 14-ия кръг в шампионата на България по волейбол при мъжете. 

Гостите контролираха изцяло събитията на полето и не допуснаха никаква изненада в трите части. Превъзходството на "сините" беше най-осезаемо в първия и третия гейм, когато Славия достигна съответно 10 и 13 точки.

Владимир Гърков реализира 12 точки за победителите. Неговият съотброник Николай Захариев добави още 11 точки. 

За "белите" Божидар Георгиев се отличи с 8 точки.

Левски е на второ място в класирането с актив от 32 точки след 11 победи и 3 поражения. Славия е на 12-та позиция със само един успех през кампанията.

В друга среща от кръга ЦСКА се наложи с 3:0 (25:17, 25:23, 25:15) като гост срещу Пирин в Разлог.

"Червените" изиграха солиден мач, като доминираха изцяло в първата и третата части. Във втората играта беше равностойна, предвид и грешките от сервис, които допускаха в столичани. На този фон резултатът се движеше точка за точка до самия край. По-големият опит на ЦСКА оказа също своето влияние, като Тодор Костов постигна решителната блокада за 25:23.

"Армейците" остават на върха в класирането и след 14-ия кръг. Отличен мач за успеха изигра Димитър Димитров, който записа 20 точки, а с 9 завърши Александър Симеонов. 

За домакините с 10 точки завърши Дейвид Кръстев. 

ЦСКА е на първо място в класирането с актив от 34 точки, записвайки 12-ти успех през кампанията. Пирин се намира на девета позиция в Суперлигата.

В неделя е дербито на кръга между шампиона Хебър и Дея спорт.