Само фенове на отбора-домакин ще имат достъп до срещите от финалния плейоф между Левски и ЦСКА от Ефбет Супер Волей. Серията, която ще определи новия шампион при мъжете, стартира тази събота, 20 април. По регламент се играе до три победи от пет мача.

Левски ще приеме първата среща в едноименната си зала в "Геритидж парк" по правото на по-предно класиран тим в редовния сезон на шампионата. "Сините" обявиха цена на билета – 10 лева и 5 лева за студенти и ученици. Привърженици на ЦСКА няма да бъдат допускани. 

По същия начин и в първото домакинство на "червените" – на 23 април в столичната зала "Христо Ботев", забраната ще важи за "синята" агитка. 

По програма датите за двубоите са 20, 23 и 26 април, както и 1 и 3 май. Всички срещи са с начало 19:00 ч. 

"Ние като Лига, като отбори, се изненадахме от развоя на редовния сезон. Нашите домакински мачове нямаше да се играят в "Христо Ботев", а в "Арена София". Ние не бяхме готови да отговорим на изискванията на мача, затова "Христо Ботев" ще бъде тясна, както предполагам и залата на Левски. За догодина ще се подготвим от рано за по-големи зали, спектакли, за създаване на условие за съвсем по-различен заряд", коментира треньорът на ЦСКА Александър Попов на съвместната пресконференция с Левски.

"Моят призив към всички участници и първо към феновете: Да знаят къде се намират, че не са на футболния стадион, а във волейболната зала. След това към съдиите: Този мач не е като другите, ще реферират най-добрите ни съдии, имаме щастието вече и технологиите да са на високо ниво. И последните са тези, които са вътре – актьорите. Стойко Ненчев, например, изразява радостта си по един начин, Светльо Гоцев след блок се радва като централен нападател след гол, но нито една от тези реакции няма да бъде добре приета в противоположната зала, така че те ще трябва да се нагодят", добави Попов.

"Готвим се нормално, концентрирани сме върху нашата си работа. Отборът на ЦСКА е по-опитният. Ние имаме трима опитни състезатели и всички други са млади момчета. Няма елемент, който би наклонил везните, за мен е грешно да се каже, че има един такъв. Психиката е комплекс на умения. Винаги съм казвал, че за да спечелиш един финал, първо трябва да го загубиш. Отборът на Левски миналата година завърши втори в редовния сезон, тази година играхме два финала, никой не знае изходът за титлата какъв ще бъде, но ние сме концентрирани върху нашата си работа, върху това на какво ние сме способни", коментира треньорът на Левски Николай Желязков.