Волейболистите на ЦСКА се класираха за мечтан финал в efbet Супер Волей, след като се наложиха над Дея спорт (Бургас) с 3:1 (17:25, 25:16, 25:15, 25:16) в четвъртия полуфинален двубой помежду им в зала "Христо Ботев" и спечелиха серията с 3:1 успеха. Така "червените" ще спорят за титлата за първи път 2018 година и първа от 2012 година. 

В битката за златните медали "армейците" очакват шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас) или Левски София, които спорят в другата полуфинална серия, в която "сините" водят с 2:1 победи. Четвъртата среща между двата тима ще бъде в събота (13 април) от 19:00 часа в зала "Младост" в Бургас.

"Червените" не започнаха по най-добрия начин, но впоследствие демонстрираха шампионски дух и воля за победа. Заиграха с настроение и намалиха грешките, което беше ключово за успеха им над Дея спорт. 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Домакините стартираха с преднина (4:2), след което продължиха да диктуват нещата. След 9:5 обаче съперникът успя да навакса и да изравни впоследствие. Играта продължи равностойно, Дея взе превес, но за кратко. Двата тима си разменяха водачеството, но в крайна сметка гостите взеха превес и спечелиха първия гейм с 25:17. 

"Червените" поведоха и във втория гейм, но впоследствие бяха настигнати от противника. Столичани набраха инерция, като доминираха до самия край за 25:16, за да изравнят резултата. 

ЦСКА стартира ударно третата част (3:0), след което продължи да диктува положението. Атаката и блокадата на "армейците" им помогна да оформят солидна преднина, която се запази и след 25:15 те поведоха с 2:1 гейма. 

"Армейците" поеха инициативата и в решителната четвърта част и постепенно увеличаваха разликата. Те бяха безапелационни и без особени проблеми след 25:16 записаха третия си успех и се класираха за финала.  

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!