Левски и Звезди 94 се класираха за финал в коледния турнир по волейбол за купа „Иван Николов“ 2016, който този сезон е за момичета, родени 2002/2003 година. ХХ-ата юбилейна надпревара в девическото направление, която е и същевременно втори кръг на Скаут лигата се провежда в залата на столичното 81 СУ „Виктор Юго“. Участват осем отбора.

В третия ден от турнира вчера битката между Левски и Звезди 94 определи първенеца в предварителна група "А", като „сините“ надиграха „звездите“ с 3:1 гейма и завършиха първи, а домакините останаха втори. Преди това в последен двубой от предварителна група "B" Славия надигра Академик с 3:0 и зае трето място в потока, а съперникът остана на четвърта позиция.

След този развой станаха ясни точните съперници на полуфиналите, като в единият, завършилият на първо място в група "А" Левски трябваше да се изправи срещу втория от група "B" ЦСКА, а във втория полуфинал първенецът на група "В" ЦПВК да играе с втория от група "А" Звезди 94.

В първия полуфинал от програмата бе изключително интересно и динамично, като вечното дерби беше с емоции на максимум. Левски и ЦСКА си размениха по един гейм, с игра на двата полюса, но в крайна сметка „сините“ победиха „червените“ с 3:1 (25:8, 16:25, 25:15, 25:12) и станаха първият финалист в коледната надпревара. Звезди 94 надигра категорично ЦПВК с 3:0 гейма (25:18, 25:23, 25:21) във втория полуфинал. Представителките на Полицейския клуб, които предния ден надиграха ЦСКА в спор за челото на предварителната група в този мач нямаха същите съпротивителни сили и не можаха да бъдат опонент на домакините, които се класираха на финал.

Подробности - ТУК!