Волейболистите на Левски София ликуваха с Купата на България при момчетата под 16 години. "Сините" спечелиха трофея след успех във финала над ЦСКА с 2:1 гейма.

Те приключиха надпреварата, на която бяха домакин, без поражение. С четирите успеха за Купата на България Левски вече има 19 през сезона и само една загуба. За тима, воден от треньора Николай Хаджииванов, предстои участие и във финалите на държавното първенство.

В полуфиналите Левски София се наложи с 3:0 над Монтана, а при същия резултат ЦСКА отстрани Арда.

В груповата фаза Левски постигна две чисти победи - над Арда и Люлин, като така зае първото място в поток "А". Тимът от Кърджали се класира за полуфиналите след успех над Люлин с 3:0. В група "Б" ЦСКА също не даде гейм и излезе като най-добри от трите. Второто място остана за Монтана, който се наложи над Изгрев с 2:1.

Турнирът Купа България по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на носителя на Купа България в съответната възрастова група.

Българската федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на детско-юношеския волейбол в България.