Волейболистките на „Левски” Волей (София) победиха драматично ЦСКА (София) с 3:2 (25:14, 25:18, 14:25, 13:25, 15:13 ) в първия мач помежду им от полуфиналните плейофи на Държавното женско първенство. Срещата се игра в столичната зала Сиконко.

Сблъсъкът започна с превъзходство на „сините”, които спечелиха първите две части, но след това последва тотален срив в играта им. Волейболистките на ЦСКА успяха да спечелят следващите два гейма и да докарат мача до пета решителна част.

В първия гейм „Левски” поведе с 11:3, а след това и с 21:10, за да го спечели в крайна сметка с 25:14. „Червените” се събудиха и живнаха в играта си през втората част, която вървеше равностойно до 15:15. Впоследствие „сините” дръпнаха с 18:15 при втората техническа пауза и затвориха гейма с 25:18 в своя полза.

Коренна промяна в играта на „сините” настъпи в третата част, за което до известна степен влияние оказа лесното спечелване на първите две части. Волейболистките на ЦСКА не се отказаха да дадат отпор на домакините, като усилията им се увенчаха с успех и те спечелиха частта с 25:14.

Подемът, започнал за гостите в третата част, продължи и в четвъртта, която „червените” спечелиха с 25:13 и докараха мача до пети гейм. В него волейболистките на ЦСКА поведоха с 8:6 при първата техническа пауза, след това нещата тръгнаха точка за точка. В крайна сметка обаче „Левски” затвори гейма при 15:13 и триумфира с победата в този първи мач.

Играе се до две победи от три мача. Вторият им сблъсък е на 9 март (петък).