Волейболният отбор на Левски София ще бъде без треньора си Андрей Жеков и шестима основни играчи на финалния турнир за Купата на България в Бургас, съобщиха клуба.

Първо отпаднаха капитанът Боян Йорданов и Гордан Люцканов, които са с контузии. След направените тестове за COVID-19 преди заминаването бе установено, че с позитивен резултат са старши треньорът Андрей Жеков, както и състезателите Светослав Гоцев, Николай Захариев и Симеон Николов. Титулярният разпределител Владимир Станков пък е със стомашен вирус и има теоретична възможност да пътува за Бургас утре, но ако се чувства по-добре и повторният му тест е отрицателен.

При тези обстоятелства официален дебют ще направят центровете от тима за юноши - Преслав Петков и Кирил Колев. Начело на тима пък ще бъде помощникът на Жеков - Христо Цветанов.

Въпреки отсъствието на ключови играчи, от Левски вярват, че отборът ще се представи възможно най-добре. Клубът пожела успех на младите момчета, които ще имат подкрепата само на един от лидерите на тима - либерото и национал Владислав Иванов, който ще бъде с капитанската лента. Той е изразил желание да влезе в ролята на разпределител, но това ще се реши преди мача с Пирин Разлог.