Марек Юнион-Ивкони постигна първи успех във втория си мач за сезона, след като победи Левски с 3:1 (25:19, 25:19, 18:25, 25:17) в Спортната зала в Дупница.

Така след петгеймовата битка срещу Монтана, в която дупничани загубиха с 2:3 гейма, сега тимът воден от Виктор Карагьозов, отбеляза първа победа в шампионата.

Това беше трети мач поред за Левски в рамките на седмица. Играчите на Левски изглеждаха тромави и не успяха да демонстрират агресията от сблъсъците с Локомотив (Пловдив) за класиране в първата осмица. Старши треньорът в този мач Владимир Николов не можеше да разчита и на центъра Николай Захариев, който е с Covid-19.

Най-резултатен за Марек стана Калоян Балабанов с 12 точки. За Левски най-резултатен бе капитанът Боян Йорданов с 11 точки. 42-годишният неостаряващ ветеран Христо Цветанов се отличи с 9 точки. 

"Явно имаше физическо и най-вече психологическо изтощаване от срещите с Локомотив, на което отдавам представянето ни. Нямаше и помен от агресията ни, проспахме много елементарни ситуации. Надявам се играчите да се възстановят в следващата седмица и да покажат истинското си лице", коментира Николов. Това бе и последен мач за него начело на отбора. Той замени старши треньорът Андрей Жеков, който също прекара коронавирус.

Следващият петък Левски гостува на Пирин (Разлог). 

В друг мач от тази вечер Хебър (Пазарджик) записаха първа победа в първата осмица на редовния сезон в Суперлигата, след като надиграха категорично у дома Пирин (Разлог) с 3:0 (25:14, 25:18, 25:19). 

 

ПОБЕДА! Хебър надигра категорично Пирин (Разлог) с 3-0 (25:14; 25:18; 25:19) гейма в днешното си домакинство! Нашите се...

Публикувахте от ВК Хебър Пазарджик / VC Hebar Pazardzhik в Петък, 13 ноември 2020 г.