Волейболистите на ЦСКА загубиха от Левски София с 1:3 гейма (20:25, 28:30, 25:19, 22:25) втората финална среща в родната ефбет Супер Волей и изостават с 0-2 успеха в битката за шампионската титла. Възпитаниците на Александър Попов бяха много близо до спечелване на първата финална среща, която се игра в събота в зала “Левски София”, след като поведоха с 2:0 гейма, но в крайна сметка загубиха с 2:3. След втория си успех "сините" са само на един успех от трофея, а третият мач от финалната серия е в петък вечер от 19:00 часа.

Двамата треньори дадоха шанс за изява на по-голямата част от състезателите си, като направиха няколко смени, които се оказаха ключови.

Най-резултатен за Левски бе Венислав Антов с 16 точки, а Владимир Гърков прибави 15, докато Светослав Гоцев завърши с 11 точки. За ЦСКА над всички с 24 точки бе Страхиня Бързакович, а влезлият като резерва Хорхе Гарсия добави още 11.

В първата част ЦСКА допусна повече грешки, Левски игра по-силно на защита. Впоследствие сервисът на гостите натежа, като им помогна в редица важни ситуации. Двата отбора стартираха равностойно, като положението се запази до десетата точка. Постепенно "сините" се откъснаха и оформиха добра преднина. След 16:12 съперникът набра инерция и стопи разликата (18:18), но момчетата на Николай Желязков съумяха да излязат от ситуацията. Така те спечелиха без особени проблеми частта с 25:20.  

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Вторият гейм отново тръгна точка за точка, но домакините взеха превес (7:4). Противникът обаче направи обрат и пое инициативата, в ключовите моменти (19:15) състезателите на Александър Попов успяха да намалят само до точка. Подобно на предходния гейм обаче, левскарите успяха да не допуснат да бъдат преодоляни. С наближаването на края на частта "армейците" заиграха вдъхновено и се бориха докрай. Съперникът също не се отказа и измъкна успеха с 30:28. 

Третата част бе под доминацията на "червените", които, мобилизирани от загубените две части, превъзхождаха противника. След 15:9 обаче настъпиха колебания, "сините" набраха инерция и се доближиха (15:16). Волейболистите на Николай Желязков обаче не можаха да направят нещо повече и ЦСКА намали пасива си с 25:19. 

Решителната четвърта част започна идентично на първите две, но "армейците" взеха превес над съперника. След 13:17 Левски скъси максимално дистанцията, а впоследствие и изравни. Блокадата и сервисът на гостите успя да пречупи домакините, и "сините" спечелиха гейма с 25:22, а с това и мача.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!