Волейболният Левски ще играе без публика дербито срещу Монтана в понеделник (8 февруари). Срещата е в зала "Христо Ботев" в столицата, но от СДВР са наредили да е без привърженици. Причината е, че съоръжението все още не е получило разрешение да посреща публика.

"Така Левски отново се оказва наказан без да е имал провинение. Припомняме, че дебютното за тази година домакинство на отбора срещу носителя на купата на България Добруджа се игра при затворена наполовина за публика зала “Христо Ботев”, пак по предписание на полицията", написаха от "синия" клуб в официалния си сайт.

"Осъзнаваме, че привържениците на Левски са най-наказани в цялата ситуация, защото желанието им да видят в игра своите любимци от националния отбор е голямо. Нещо, в което се убедихме от десетките съобщения на нашата страница във “Фейсбук”. Затова ръководството на Левски и лично президентът Владимир Николов ще направят всичко възможно домакинството с Нефтохимик на 20 февруари да се играе в зала, която да предостави максимално добри условия както за волейбол, така и за зрителите."

Припомняме, че още преди няколко седмици Владимир Николов не отрече вероятността Левски да играе домакинските си мачове дори извън София. Варианти да приеме срещите на "сините" са Ботевград и дори Русе./БЛИЦ СПОРТ