Носителят на Купата на България по волейбол „Левски Бол“ стяга селекция от бивши национали и завръщащи се играчи за новия сезон в Суперлигата, информира bgvolleyball.com.
 
Въпреки кризата при „сините“, заради която главният шеф Владимир Николов почти се отказа от мъжкия тим и състезателите бяха разпродадени, впоследствие след много разговори и совалки участието в първенството бе спасено.
 
Завръщане в тима правят двама бивши национали - Красимир Гайдарски, който през последния сезон бе в КВК Габрово (Габрово), и Теодор Богданов, играл в първенството на Иран. Разпределител на тима е Георги Манчев, който също е национал, но контузии му попречиха да се изявява. Манчев започна със „сините“ през миналия сезон, но впоследствие претърпя операция на коляното и пропусна сезона.
 
От Казахстан пък се завърнаха трима преотстъпени състезатели. Виканите в разширения състав на националния отбор Симеон Александров и Александър Симеонов, както и настоящия национал Иван Латунов. Като либеро на отбора ще играе състезател от юношите на клуба.
 
Треньор на „Левски Бол“ е Николай Желязков, като специалистът ще направи втори сезон начело на „сините“, след като води тима преди две години.