Националът Боян Йорданов може да се завърне във волейболния шампион Левски Сиконко, пише в. „7 дни спорт”. Диагоналът, който пропусна Евро 2009 заради контузия на рамото, има сериозни проблеми в гръцкия си отбор Патра, където играе и Андрей Жеков.

Треньорът на гърците Георгеос Христопулос е сложил на дузпага Супер Бобо заради посредственото му представяне в последните няколко срещи. Пред няколко електронни медии в южната ни съседка специалистът е категоричен, че Йорданов не играе на ниво, след като се възстанови от контузия на рамото, като дори се закани да го освободи след Нова година.

Преди това обаче треньорът ще се свърже с клиниката в Париж, където се лекува нападателят, за информация дали Йорданов е напълно възстановен. Търпението на Христопулос се изчерпало след последната загуба на Патра с 0:3 от Олимпиакос. Тогава тимът му спечели едва 12 точки в първия гейм. След мача пък президентът Манолис Рудаки наложи зверски глоби.

Така ако се стигне до освобождаване, Йорданов най-вероятно ще доиграе сезона в Левски Сиконко. „Сините” няма да имат проблем с картотекирането на състезателя, тъй като през януари трансферният прозорец у нас е отворен. Президентът на шампионите не е бил открит от изданието за коментар.

Волейболистите на Левски пък се опаричиха след победата с 3:2 над Лукойл Нефтохимик в петък. „Сините” не получиха премии за успеха, както бе обещано, но пък взеха заплати за октомври. Днес тимът на Пламен Христов излиза срещу Марек Юнион Ивкони в първи мач от турнира „Атаро Клима”. „Сините” са в Група „А”, а срещите се играят в тяхната зала „Сиконко”./БЛИЦ