Левски срази ЦСКА с 3:0 (29:27, 25:20, 25:23) в първия полуфинал за Суперкупата на България. Шампионите ще премерят сили на финала утре с победителя от двубоя между бургаските Нефтохимик и Дея спорт. Сред присъстващите на мача в зала "Левски София" бяха треньорът на футболния Левски Станислав Генчев и помощникът му Живко Миланов.
 
Отборът на Левски отбеляза първата точка в мача, като тя бе дело на Светослав Гоцев с атака през центъра. ЦСКА направи обрат за 2:1, а срещата вървеше точка за точка в първата третина на първия гейм. "Червените" поведоха с 14:12, но "сините" бързо изравниха. Треньорът на Левски Николай Желязков поиска първа почивка при 18:20 за съперника, а след нея символичните домакини намалиха изоставането си в резултата, но тимът на Александър Попов направи две поредни точки и взе добре преднина в края на частта.

Новите попълнения Тодор Скримов, Ливан Осория и Юлиус Фиркал започнаха като титуляри за Левски и се включиха силно. За ЦСКА от първата точка започна бившият национал Николай Пенчев, който се присъедини към тима преди броени дни. Скримов направи две поредни точки за Левски след асове и Попов поиска ново прекъсване. След мощна атака на Юлиус Фиркал "сините" стигнаха до първа точка за вземане на сета при 24:23, но в следващата атака Фиркал пропусна. На свой ред ЦСКА стигна до геймбол при 25:24, но геймът продължи, а при 26:25 Бързакович изкара топката в аут от сервис. Последва ас на Владимир Гърков за "сините" и оспорване на точка, която докосна мрежата при главния съдия. В крайна сметка, "сините" спечелиха гейма след атака в аут на Пенчев от ЦСКА.

Втората част започна с ас на Владимир Гърков, който влезе като резерва, но остана на паркета. Левски взе ранен аванс от 4:2 и 6:4. Тимът на Попов изравни, но последва пореден ас за Гърков за 9:7. "Сините" отвориха разлика от няколко точки през втората част и я поддържаха със силни изяви на Гърков и Осория. При 24:20 Николай Пенчев от ЦСКА отново атакува в аут и "сините" затвориха и втората част.

ЦСКА започна по-добре в третия гейм и поведе с 4:2, но последваха силни минути за разпределителя на Левски Стоил Палев, с пусната топка и успешна блокада позволи на Левски да направи обрат. Първата пауза дойде при 8:5 за Левски. Шампионите продължиха да поддържат разлика от две-три точки. В края на гейма ЦСКА бе близо до обрат от 18:21, но Левски показа по-здрави нерви в решителните моменти и се наложи с 25:23.

С 13 точки за Левски завърши Ливан Осория, с по 12 помогнаха Тодор Скримов и Владимир Гърков. Най-резултатен в мача и за ЦСКА бе Стархиня Бързакович с 23 точки.

Стартов състав на Левски: Стоил Палев, Юлиус Фиркал, Светослав Гоцев, Тодор Скримов, Ливан Осорио и Юлиус Фиркал с либеро Дамян Колев.

Стартов състав на ЦСКА: Любомир Агонцев, Николай Пенчев, Тодор Костов, Страхиня Бързакович, Християн Великов и Стефан Чавдаров с либеро капитана Мартин Божилов.