Левски победи Монтана с 3:0 (25:19, 25:18, 25:22) в дерби от 15-ия кръг на мъжкото волейболно първенство.

Гостите бяха без трима от основните си играчи. Освен трайно контузените Любомир Агонцев и Иван Латунов, които се възстановяват от операции, от състава на Даниел Пеев в началото на мача отсъстваше и капитанът Александър Симеонов. Той има проблеми в кръста и това бе причинината да не започне срещата. Симеонов се появяваше на полето в определени моменти от мача, но не успя да помогне на своя отбор, пише bgvolleyball.com.

Дебют в титулярната шестица на Монтана направи Леон Тончев. В игра за тима бе и новото попълнение Александру Захар, който се подвизаваше като център.

В този променен състав Монтана не успя да се противопостави на "сините". Дерби в зала "Универсиада" не се получи като още от първия гейм Левски наложи своето превъзходство. "Сините" поведоха бързо с 2:0 гейма като отново основното им оръжие бе силният начален удар.

Третият гейм започна много добре за Монтана, след като Даниел Пеев направи промяна в своя състав. Минчо Минчев напусна полето. В игра се появи центърът Борис Наков, а Александру Захар заигра като диагонал.

Монтана поведе с 11:5, но Левски стопи аванса на гостите и дори поведе с 3 при второто техническо прекъсване. "Сините" спечелиха срещата като по този начин взеха реванш от своя съперник за загубата през есента в Монтана.