Волейболистките на Раковски (Димитровград) записаха трудна петгеймова победа в София, надигравайки като гост Левски с 3:2 (25:22, 22:25, 25:13, 23:25, 15:10 ). Двубоят от шестия кръг на женското първенство се игра в столичната зала „Сиконко“.

Победата е пета за Раковски от началото на шампионата. Тимът има и една загуба и с 13 точки оглави, макар и за 24 часа, временното класиране. Това е преди домакинския мач на Марица (Пловдив) с ЙЕБ Шумен 05 (Шумен) при който, след победа, пловдивчанки отново ще заемат лидерската си позиция. Левски от своя страна взе точка, но записа пета загуба, като с една победа и 4 точки заема шесто място.

"Сините" показаха ново лице, като за малко не изненадаха неприятно съперника. Мачът бе много динамичен и напрегнат, като двата тима се раздаваха, но в крайна сметка Раковски показа по-добра устойчивост в тайбрека. Първият гейм беше изцяло под диктовката на тима от Димитровград, като едва в края Левски показа, че може да бъде много опасен. Във втората част "сините" излязоха променени, като на свой ред взеха водачеството до 21:18. Като повторение на първата част гостенките започнаха закъснял щурм и изравниха до 22:22, но левскарките удържаха фронта и спечелиха гейма.

Възходящата линия на домакините продължи до десета точка на третата част, след която те допуснаха слабости в посрещане и множество грешки, като димитровградчанки поведоха със 17:11. Натрупаната разлика бе достатъчна и гостенките спечелиха гейма и поведоха с 2:1.  

В четвъртата част те отново Левски отново намери себе си и започна отлично, като след серия от сервис на Кристияна Петрова сините поведоха с 13:8. Домакините продължиха да натискат и разликата нарастна до 20:14. Макар отново съперничките да се надигнаха и почти да стигнаха сините, те не успяха да направят пълен обрат и Левски взе гейма, като се стигна до равенство 2:2.

Тайбрекът започна с оспорвана игра, точка за точка до 6:6. Впоследствие Раковски взе преднина, запази я до край и изтръгна крайната победа със зъби и нокти.