Работата на Георги Младенов в Берое 07 започна да дава резултати и днес воденият от него тим беше на крачка от изненадваща за мнозина победа като гост срещу водача в Националната баскетболна лига при жените - Монтана 2003. В много интересен мач, изпълнен с безброй обрати, тимът от северозападния град все пак стигна до успеха със 74:72.

За баскетболистките от Стара Загора остава утешението, че до началото на плейофите предстоят още доста двубои, в които съставът ще има време да се обиграе по желания от Младенов начин. Берое 07 е на 5-ото място в родния шампионат с 15 точки след 3 победи и 9 загуби до момента. Монтана 2003 пък запази преднината си пред останалите отбори в класирането, като има 10 победи и 2 загуби. Селекцията на Славко Димитров има 22 точки, а вторият "Левски" е с 19.

Ивелина Вранчева за пореден път се оказа моторът за Монтана 2003 и с 20-те си точки и 9 борби беше най-полезна за победителките. По 15 точки записаха Камелия Михалкова и Жанета Жельова, а Веселка Тодорова остана с 12.

Хуанита Уорд се превърна в топреализатор на мача с 26 точки, към които добави и 9 борби, пише bgbasket. Другата американка в Берое 07 - Никол Емъри, се отчете с 19 точки, а с дабъл-дабъл от 10 точки и 11 борби се отличи Злати Калоферова, която обаче получи неприятна контузия в края на третата част и напусна принудително.

Следващата събота избраничките на Жоро Младенов приемат "Левски" в Стара Загора в мач от първенството, а 3 дни по-рано (в сряда) са домакини на Лукойл Нефтохимик в 1/4-финал за Купата на България. Монтана пък ще играе в своята зала срещу бургазлийки на 22 януари в мач от редовния сезон. /БЛИЦ