Иван Тасев ще играе в българската мъжка трета дивизия през втория полусезон. Тази почти сензационна новина бе съобщена от ръководството на Локомотив 1926 (Пловдив). Опитният български разпределител ще облече фланелката на лидера в Югоизточната А НВГ, за да помогне на новосформирания клуб да извоюва място във Висшата лига за следващия сезон. 45-годишният плеймейкър, с чиято помощ ЦСКА (София) стана шампион на България, а националният отбор на страната стана пети на Олимпиада през 2008 година, е пред подписване на професионален договор пловдивския клуб.

Локомотив изигра първия полусезон с юношеската си селекция, в която нямаше играчи, по-възрастни от 18 години. За втория дял от първенството обаче, освен Иван Тасев, към отбора ще се присъединят още двама състезатели. Като преотстъпени от другия пловдивски мъжки клуб – Виктория Волей, сред състезателите на Валери Чангалов ще бъдат и центърът Георги Стойков и диагоналът Стоян Божилов.

Освен в шампионата на трета дивизия, Локомотив ще вземе участие и в турнира за Купа България, съобщи BGvolleyball.com. Пловдивчани заемат мястото на отказалия се от участие Септември Про Синема (София) и в първия кръг ще гостуват на Родопа (Смолян) на 6 февруари.