Локомотив (София) отказа да участва в мачове №3 и №4 от премерата си с Марица (Пловдив) от третия кръг на Националната отборна лига по плажен волейбол за жени, които трябваше да се играят тази вечер в Града под тепетата, информира BeachVolleyball.bg. Така "Жълто-сините" печелят тези срещи служебно с по 2:0 (21:0, 21:0) и вече имат 6 точки на третата позиция във временното класиране.

Въпреки отказа на Локомотив да изиграе мачовете си в Града под тепетата днес, домакините от Марица решиха да не разочароват своите верни фенове и да им предложат нещо дори по-интересно.

Вместо двете срещи със столичния тим, пловдивската публика ще може да се наслади на два мача с участието на четири от двойките на Марица.  Те ще бъдат ръководени от съдийската бригада, назначена да свири премерата с Локомотив, а диджей ще се погрижи за доброто настроение на всички край пясъчния корт с актуалните летни музикални хитове.

“Ще си направим един празник на плажния волейбол в Марица”, заяви мениджърът на клуба Борис Халачев.

“Предполагам, че ще се получат и по-равностойни мачове от тези срещу Локомотив вчера. Освен това, две от по-младите ни двойки ще получат хубав шанс за изява пред публика, което ще е полезно за тяхното развитие. Приканвам нашите фенове, а и всички пловдивчани, да заповядат на пясъчния корт довечера, за да се насладят на този красив спорт заедно с нас!”, добави Халачев.

Празникът в тази вечер на корта на улица "Ясна поляна" до Гребната база (зад ресторант Марбея) ще започне в 18:00 часа при вход свободен.

Що се отнася до отказа на Локомотив, обяснението на играещия треньор и ръководител на отбора Бригита Славова е, че на връщане от Пловдив за София снощи спукала две гуми на личния си автомобил и затова нямало как "червено-черните" да се придвижат до Пловдив за срещите днес.

“Меко казано, доста странно оправдание, при положение, че отборът на Локомотив спокойно би могъл да ползва железопътен транспорт, за да пътува до Пловдив, а още по-бързо и удобно – междуградските автобуси, които пътуват на всеки час по това направление”, коментира ситуацията промоутърът на Националната отборна лига Николай Марков.

Само за три кръга от началото на сезона това е вече втори случай, в който Локомотив отказва да пътува. Поради неявяване софиянки загубиха служебно с 0:4 и цялата си премера от първия кръг във Варна срещу местния Перун.

“Такова отношение на един клуб към официално професионално състезание от национален ранг е недопустимо”, добави още Марков. “За мен, поведението на Бригита Славова е неспортсменско и безотговорно, както към усилията на останалите участващи клубове и на НОЛ като организация да се създаде един уникален продукт, привлекателен за публиката и продаваем пред спонсорите, така и към тези деца, които тя е картотекирала да участват в първенството и в които тя би трябвало да запали и поддържа любовта към този спорт”, каза Марков.

За момента Локомотив губи още две точки от актива си и вече е с -6 точки, но най-вероятно решението на НОЛ по казуса, което ще бъде взето възможно най-скоро, ще бъде софийският клуб да бъде окончателно изваден от шампионата.