Волейболният Лукойл Нефтохимик направи двоен трансферен удар, след като привлече Симеон Александров и Теодор Богданов, рише “7 дни спорт”. Двамата вече бивши играчи на Левски Сиконко се събират в бургаския тим с досегашния си треньор Пламен Христов. Освен тях в Буртас ще играят разпределителят Стефан Стоянов и центърът Иван Василев.
 
“Четирите нови попълнения ще се присъединят към отбора в Бургас най-вероятно в началото на следващата седмица. С останалите момчета вече започнахме тренировки. За оформянето на окончателната селекция се нуждаем още един състезател на поста разпределител”, коментира Пламен Христов.
 
Симеон Александров бе избран за MVP на редовния сезон в конкуренцията на разпределителя на ЦСКА и бивш национал Николай Василев. Той бе в разширения състав на треньора на националния отбор Силвано Пранди преди Световната лига. След края на сезона се заговори, че интерес към Александров има от няколко чуждестранни отбора. Богданов пък бе национал миналата година, но не попадна в групата за европейското първенство в Турция./БЛИЦ