Националният отбор по волейбол на България за мъже под 20 години ще играе за бронзовите отличия на европейското първенство в Италия. Тимът, воден от Мартин Стоев, загуби от домакините с 1:3 гейма (25:23, 17:25, 18:25, 20:25) в първия полуфинал, който се игра пред пълни трибуни в Монтесилвано.

Mладите „лъвове“ не успяха да стигнат до финалния спор за титлата. Те обаче ще имат възможността да завършат с медали, като ще се борят за третото място в крайното класиране. Съперник на България за бронза ще бъде загубилият от втория полуфинал, който противопоставя Полша и Белгия. 

С най-голям актив срещу италианците бе Георги Татаров със 17 точки (3 блока). Александър Николов завърши с 16 точки (2 аса, 2 блока). Реализатор на мача стана Алесандро Боволента, който отбеляза цели 27 точки за успеха на домакините.

Спорът за бронза е утре (25 септември) от 18:30 часа и ще бъде предаван пряко по телевизия B1B.box.

Съставът на България: Стоил Палев, Венислав Антов, Александър Николов, Георги Татаров, Лазар Бучков, Ивайло Дамянов, Георги Митов – либеро (Владимир Гърков, Симеон Николов, Апостол Боянов, Калоян Ботев)