Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев прие с насмешка разкритието, че е бил агент на Държавна сигурност с псевдоним Тони.

"През 1987 година аз съм бил на 22 години, офицер в армията в ЦСКА. Първо искам да кажа, че такова нещо никога не е имало. Никой никога не ми е предлагал да стана агент. Аз даже не знам какво означава агент. С приятели се майтапим, че съм Агент 007 или Агент XXL, защото съм голям", коментира Ганев пред bTV.

"Първо, какво означава агент? На някой е трябвало да докладвам нещо ли, да убивам ли, да стрелям ли, внедрен ли? Аз не съм бил контраразузнавач. Аз съм голям и не ставам за контаразузнавач. На никой не съм направил нищо лошо в живота ми. Това може всеки да го знае.

Нека някой да дойде да каже, че съм го малтретирал или какво е трябвало да правя. Дори да приемем, че съм бил агент, какво е трябвало да правя? Да кажа "този си легна с една девойка" или "другият изпи една чаша ракия". Кажете ми какво означава агент? Убил съм човек ли? Застрелял съм някого ли? Пращал съм хора в Белене ли? Какво съм направил?", попита легендата от Малайзия, където е на почивка.