Членът на УС на БФВолейбол Любо Ганев заяви, че е готов да се извини на Матей Казийски, ако той наистина се чувства обиден или засегнат. Ветеранът допълни, че от края на миналата седмица се опитва да се свърже лично с него, но не успява, тъй като Казийски не отговаря на обажданията му.

"Всички сме един колектив. Въпреки това обаче условията, които Радостин Стойчев и Матей Казийски поставят, за да се върнат, няма как да бъдат изпълнени. Решение сегашният президент на федерацията Данчо Лазаров и останалите й шефове да напуснат, може да бъде взето само от Общото събрание на всички клубове, които членуват във федерацията", сподели Ганев пред Нова Телевизия.

"През последните две години националният отбор по волейбол буквално не е имал никакъв контакт с шефовете на федерацията. Иван Тодоров е човекът, който през последните четири години е на всяко едно мероприятие с отбора, за да го подкрепя всячески", допълни той.

“Упреците на Матей Казийски, че положението е нетърпимо, са неоснователни. Условията, от които волейболистите имат нужда и са искани от треньорския щаб, са абсолютно подсигурени”, заяви още бившият национал.

"Българската волейболна федерация е сдружение от клубове, което има устав, който е едно към едно с този на международната федерация Когато един клуб решава да събира отбор, той има два варианта, за да намери играчи - или да ги купи от друг клуб, или да привлече млади състезатели, които да обучава. Докато детето навърши пълнолетие, договорите с него се подписват от родителя. Младежът има само състезателни права, тъй като по закон все още не може да работи и съответно да получава заплата. Отделно, за състезателите винаги са били подсигурени треньори, необходими условия, тренировъчни лагери и други неща", обясни Любо Ганев, с което отвърна на обвиненията на Матей Казийски за договорите с федерацията и парите, които се плащат, за да може волейболистът на играе.