Гигантът на волейбола Любо Ганев влиза и във... футбола.  Вицепрезидентът на БОК и на волейболната федерация ще избере по един футболист от всеки отбор в "А" група, когото ще обуе с футболни обувки.

Ганев е представител на японска марка за България и вече е "облякъл" 15 спорта у нас и над 80 клуба. Той атакува и външни пазари, като достави екипировка на волейболните национали на Либия, разговаря и с централата на Иран, пише “Труд”.

"Сега ме хващате минути след като при мен бяха волейболистите на Мароко - разкри Ганев. - Те бяха на подготовка в София и си накупиха каквото им хареса. А за футболистите тепърва ще видим с кои момчета да разговарям. Независимо че отборите си имат екипировка, правилата позволяват всеки футболист да избере друга марка обувки. В Италия например по същата схема над 40 играчи, сред които и звезди като Антонио Ди Натале, играят с наши обувки."

Днес Ганев, като водач на националния отбор, и селекционерът Камило Плачи планират да гледат в Разлог мача "Пирин" - "Габрово" от първенството. Италианецът ще повика Станислав Петков-Балки от "Габрово" за световната квалификация в Чехия в началото на януари. За целта той ще разговаря с треньора на габровци Любомир Герасимов на какво да наблегне Петков в подготовката до сбора на националния в средата на декември.