Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Членът на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол Любо Ганев призова звездата на националния ни тим Матей Казийски да изиграе последната олимпийска квалификация в София, а после да се откаже, ако това е неговото желание. От 8 до 10 юни националите ще имат поправителен за класиране на Игрите н Лондон срещу Франция, Египет и Пакистан.

Както е известно, лидерът на нашия отбор обмисля оттегляне заради начина, по който бе освободен треньорът на „лъвовете” Радостин Стойчев. Публична тайна е, че Матей и Радо са доста добри приятели.  

Специалистът, спечелил всичко във волейбола с клубния си тим Тренто, където се подвизава и Казийски, бе уволнен след неуспешната квалификация в зала „Арена Армеец”. Нашите се препънаха на полуфинала срещу Германия, губейки с 1:3. Самият Стойчев обаче призна, че е научил за освобождаването си от медиите.

„Нека Матей да дойде, да играе, да бие сам отборите в предстоящите три мача, а после лично аз ще му стисна ръката, ако иска да си ходи. Нека тогава си отиде, защото той е лидерът на отбора”, каза Любо Ганев пред Би Ти Ви.

„Аз нямам нужда от него, нито федерацията има нужда от него, отборът обаче има нужда от него. Ние вече сме взели своето решение и ще си го отстояваме, нека публиката пак дойде и напълни залата. Няма лични интереси при уволнението на Стойчев, нито има търкания с федерацията.

Радо е дошъл, за да бъде треньор, ние му дадохме пълната свобода да си избира щаба и да взима сам своите решения, но имаме само още един шанс да се класираме на тази Олимпиада, така че трябваше да предприемем мерки”, допълни легендата на волейбола.