Любомир Ганев изживя може би най-голямата си радост като президент на Българската федерация по волейбол. Легендата имаше честта да награди европейските ни шампионки – момичетата под 18 години. Тимът, воден от Антонина Зетова, победи Белгия с категоричното 3:0 над финала.

„Нямам думи, толкова съм щастлив. Това е огромен успех на българския волейбол. И най-важното – на неговото бъдеще. Много от тези момичета са далеч от 18 години, а вече играят като зрели жени. Сигурен съм, че тепърва ще имаме много радост с тях. За мен не беше просто чест да им сложа златните медали на врата. Беше чувство, което не съм изпитвал може би от времето ми като волейболист. Когато станах президент на федерацията, моята най-голяма цел беше да работим с младите. Знам, че това е единственият начин да успеем. Фактите от последните години и резултатите на подрастващите сочат, че сме на правилния път. Нека се радваме с Тони Зетова и момичетата й. Да пожелаем такива мачове на момчетата, които имат само победи досега на европейското в София", сподели Любо Ганев след триумфа.

Почти всички от момичетата плачеха от радост, а най-разчувствана изглеждаше Димана Иванова, обявена за най-добър играч и най-добър разпределител на турнира.

Последният еврофинал на България при дамите датираше от 1982 г., когато сребърен медал спечели тимът ни под 20 г.

Нашите героини, водени от легендарната Антонина Зетова, ще бъдат чествани в неделя преди мача България – Финландия от Европейското първенство под 18 години в зала „Левски – София".