Легендарният волейболист Любо Ганев коментира бъдещето на националния отбор, който завърши на 4-о място на Олимпиадата. Както е известно, договорът на Камило Плачи изтече и до няколко дни трябва да се изясни дали ще остане в тима заедно с Найден Найденов. Интерес към италианеца има от руски и бразилски клубове, както и от националния тим на Катар.

“Този тандем трябва да се запази, бях с тези момчета на Олимпиадата, видях какво е отношението между всички. Когато нещо е успешно, глупаво е да правиш промени. Ще се съберем до няколко дни на Управителен съвет, за да преценим кой остава, кой ще бъде треньор. Връщам се от почивка, така че с никого не съм говорил”, заяви Любо Ганев в Канал 1.

Членът на Управителния съвет на федерацията заяви, че няма никакви нарушения, въпреки че прокуратурата вече образува досъдебно производство след сигнали за финансови злоупотреби. “Никой от хората не е злоупотребявал, смело говоря и заставам зад името си. Вижте, вече много пъти се говори за прословутите пари от международната федерация. Разликата между това, което е обявено като премия – 1 116 000 долара и това, което сме получили, е около 500 хиляди долара. Тази сума въобще не ни е превеждана, тъй като ние като федерация не сме внесли нужната такса за участие в Световната лига. И ни е удържана”, разясни Любо Ганев./БЛИЦ