Вицепрезидентът на волейболната ни федерация Любо Ганев съзря заговор срещу себе си. Целта била да го извадят от ръководството на централата, оглавявана от инженер Данчо Лазаров. Както вече стана ясно, вчера се проведе заседание на Управителния съвет на БФВолейбол, на което беше свикано извънредно Общо събрание. То ще се проведе на 20 декември в Казанлък, като на него ще бъдат изключени и добавени нови хора в ръководството на федерацията. 

Ганев смята, че има организация той да не попадне в обновения Управителен съвет и впоследствие да не може да се кандидатира за поста на Лазаров. 

"Предчувствах, че натам отиват нещата. Присъствах на Управителния съвет вчера, преди който никой не знаеше какъв ще бъде дневния ред. Като започна заседанието ни го раздадоха и разбрахме какви са точките. Аз съм убеден, че ще ме изключат от Управителния съвет. Няма проблем, щом така са решили. Аз съм открит човек. Каквото ми е на душата, това ми е и на устата. Знам, че са срещу мен. Но аз винаги ще помагам на волейбола. Няма значение дали съм в Управителния съвет или извън него. Волейболът ме създал като личност, много съм взел от него, както и много съм му дал. А и ще продължа да му давам", коментира Любо Ганев пред БЛИЦ.

Попитан дали би се кандидатирал за поста президент на БФВолейбол, легендата обяви, а и успокои инж. Данчо Лазаров: "Засега нямам такива намерения. Човек трябва да бъде там, където е желан. Щом ме отстраняват от УС, следователно не ме искат. Човек трябва да бъда там, където е желан."

"Вече от една година с Лазаров не говорим на тази тема", отговори Ганев на въпрос дали е изразил пред инженера желанието си да го смени начело на БФВолейбол. 

"Винаги съм казвал, че бих се радвал, ако един ден, когато той реши да се откаже, да го сменя. Но наистина вече от година не говоря с него на тази тема", добави вицепрезидентът на волейболната ни федерация.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Датата на провеждане на Общото събрание пък логично буди коментари и съмнения - 20 декември. Всеобщото мнение е, че по този начин Лазаров цели да се измъкне от евентуален провал на мъжкия ни национален отбор в олимпийската квалификация през януари. Ако България не се класира за Токио 2020, логично ще избухне обществено недоволство и клубове може да поискат смяна на властта във волейбола. 

Любо Ганев е на същото мнение - "Сигурно от това се опасява. Едва ли случайно е избрана дата за Общото събрание преди олимпийската квалификация...".

"Знаете, че винаги съм помагал на волейбола. Постоянно намирам спонсори. Винаги съм използвал връзките си в цял свят, за да помагам България да печели домакинства на големи форуми, включително и световното първенство. Справихме се отлично с организацията му. Убедих се, че мога да се справям и с това, със сигурност съм готов и за президентския пост в БФВолейбол, но наистина не се бутам за него, така че Лазаров да бъде спокоен. А и нали в края на миналата година се каза, че няма да има промени в управата. Щом са решили, нека ме изключат. Аз пак ще помагам на волейбола ни с каквото мога", добави Любо Ганев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ