Кандидатът за президент на БФВ Любо Ганев коментира ситуацията с Матей Казийски, който вече години наред отказа да защитава цветовете на България. Легендата обяви, че ще направи всичко възможно, за да върне звездата в състава на "трикольорите" за олимпийската квалификация през януари.

"До сега, до преди няколко часа не съм разговарял с него, защото просто нямаше промяна с това, което той искаше като условия. Със сигурност сега ще се чуем, ще звънна на баща му, най-малкото да го поканим. Аз ще направя опит, дори 1% шанс да има, да го използваме.

Ще видя след малко да направя опит да се свържа с него. Поне ще се опитам да направя този опит, а дали той ще се съгласи, естествено той ще каже. Стига да е възможно, стига той да е готов и стига това да може да бъде направено, ще опитам да върна Матей за олимпийската квалификация през януари в Берлин.

Ако Матей се съгласи, ще пиша дори до Ари Граса и ФИВБ. Пак ще повторя, България има нужда от всеки един състезател, който може да помогне", каза кандидатът на опозицията за президент на БФВ пред медиите.