Потопете се в света на статистиката!

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев заяви, че не се крие от проблемите и може да коментира по всякакъв начин спортните въпроси и скандали. Бившият волейболен национал сподели, че не е наясно кой какви премии е взел за Олимпиадата, но смята, че е логично треньорът да вземе 130% от това, което получават състезателите.

Припомняме, че по вътрешно разпределение в отбора Найден Найденов си е гласувал премия от 70 хиляди лева, а на Камило Плачи - 30 хиляди. Толкова е получил още и лекарят на отбора, третият треньор Георги Петров е взел 21 хиляди лева, а кондиционният специалист от Италия - 7 хиляди. 

“Разпределението на премии още от времето, в което аз бях състезател, се прави винаги от капитана и главния треньор. По традиция, даже по закон мисля, че първият треньор взима 130 процента от това, което получават състезателите. Винаги е било така. Премията се дава на 16-те човека, които бяха на Олимпиадата – 12 състезатели, главен треньор, втори и трети треньори, масажист и водач на отбора, който бях аз. Аз обаче отпаднах от сметките. Как да взема премия аз, отишъл съм да бъда водач на отбора не да взимам премии”, заяви Любо Ганев в ТВ7.

“Беше взето решение от капитана и треньора да не вземат премии само 15-те човека, а да се дадат още на кондиционния треньор, както и на още 7-8 състезатели, дори и Матей Казийски, който се готвеше за Олимпиадата. Как е станало разпределението, кой колко е взел не е работа на федерацията. Това е работа на треньора. Нас не ни интересува как са разпределили премиите, само утвърдихме списъка, който ни дадоха. Мисля, че основните петима състезатели взеха по 54 хиляди лева. Какъв е проблемът първият треньор да вземе повече пари. Мислите ли, че и предишните треньори не са получавали повече от останалите”, добави още един от шефовете на федерацията.