Македонският разпределител на Марек Георги Георгиев ще става българин и може да играе за националния отбор.
 
"Подготвени са всички необходими документи за паспорт, идната седмица ще бъдат подадени", заяви пресаташето на тима Христо Апостолов. Ако вицепрезидентът Ангел Марин парафира, трябва да се изчака и позволение от международната федерация ФИВБ, пише “7 дни спорт”.
 
Георгиев пристигна в Марек през 2009, като още тогава се говореше за него като дете чудо. За подписа на играча Марек се пребори с черногорския Будванска pивиера. В първия си сезон в Дупница разпределителят се бореше за титулярния пост с Владимир Лобутов, който впоследствие бе продаден на азербайджанския Азернефт. "Ще разчитаме на Георгиев изключително много през новия сезон. Отборът се цели в четворката", заяви треньорът на Марек Найден Найденов.
 
Малко по-сложни са нещата за националния отбор, ако се прецени, че македонецът има качества за това равнище. Проблемът е, че той има един мач за мъжкия национален тим на своята родина и трябва да изчака две години за българския. В Дупница обаче са убедени, че един ден Георги може да се превърне във важен играч за България. Междувременно се разбра, че новото попълнение на Марек - Златан Йорданов, ще играе като посрещач, въпреки че в предишния си тим Арда (Кърджали) беше централен блокировач.