Разпределителят на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) Гьорги Гьоргиев може и да не стане български национал, въпреки че има гражданство. Гьоргиев е изаявил намерение отново да играе за Македония, съобщиха от клуба.
 
Преди да потегли към родината си след края на сезона в мъжката НВЛ той е информирал ръководството за намерението си. От две години Гьорги Гьоргиев не играе за македонците, като се надяваше, че след изтичане на този задължителен период, българската федерация ще стартира преговори за прехвърляне на правата му у нас.

"През миналата година БФВолейбол стартира начална процедура по преговори с македонската федерация, но после всичко беше стопирано незнайно защо. Явно Гьорги смята, че това няма да стане и е решил да се върне при своите. Все още обаче има време да бъде разубеден, тъй като изявите му с македонския национален отбор са чак след месец.

Ако българската федерация започне преговори с комшиите, догодина Гьорги може да бъде повикан в националния ни тим”, разясни за BGvolleyball.com мениджърът на Марек Людмил Найденов.