Най-успешната двойка на Марица (Пловдив) Диана Малинова и Русена Сланчева ще играе срещу Ася Динова и Славина Колева в очакван сблъсък за златото от женския турнир в Пазарджик от Националната верига по плажен волейбол. Другите два тандема на пловдивския клуб пък ще се изправят един срещу друг в спор за бронза днес следобед.

Особено интересен беше първият полуфинал тази сутрин на пясъчния корт в парк Остров Свобода край река Марица. Маричанките Теодора Симеонова и Дани Найденова оказаха сериозен отпор на водачките в схемата Малинова и Сланчева и отстъпиха едва след тайбрек и 44 минути игра за крайното 1:2 (16:21, 21:18, 11:15).

Във втoрия полуфинал най-младият тандем на Марица Гергана Лулчева и Павлина Дачева също се представи много достойно срещу опитните Динова и Колева с номер 2 в схемата. Във втория гейм дори се стигна до добавено време преди маричанки да преклонят глава за крайното 0:2 (15:21, 20:22), оформено след 25 минути игра.

Мачът за третото място между Симеонова и Найденова и Лулчева и Дачева е днес от 14:00 б.в., а големият финал между Малинова и Сланчева и Динова и Колева трябва да започне най-рано в 15:40 б.в.