Мъжкият волейболен отбор на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) ще се бори за спечелването на медал от предстоящия сезон на Суперлигата на България. Това обявиха мениджърът на клуба Людмил Найденов и треньорът Найден Найденов.

Съставът от миналия сезон почти изцяло се запазва, като големият отсъстващ ще бъде Тодор Вълчев, а новото име е на завърналия се Дмитрий Бахов. Иво Кендеров остава в Марек, след като не се стигна до дългосрочно споразумение с иранския Сайпа Алборз (Карадж), за който игра по време на турнира за Купа Пирин в Разлог. За нов капитан на отбора е избран доскорошният младежки национал Златан Йорданов.

През новия сезон Найден Найденов ще разчита на разпределителите Гьорги Гьоргиев и Даян Иванов, диагоналите Георги Елчинов и Михаил Манджуков, посрещачите Дмитрий Бахов, Златан Йорданов, Ангел Велков и Станислав Величков, центровете Мартин Иванов, Иво Кендеров, Павел Душков и Борислав Апостолов и либерото Мартин Божилов.

"Целта е да сме по-добре от миналата година, когато станахме четвърти", каза Людмил Найденов, цитиран от bgvolleyball.

"Тази година ще се борим за медалите. Финансовото ни състояние за българските стандарти е много добро. Нямаме проблеми. Не ни е и минало през главата, че е възможно да се стигне дотам да се борим за оставане сред най-добрите осем в елита. Допълнителна премия ще има само при спечелване на медал. На 80% съм доволен от проведената подготовка. Винаги има какво още да се желае от момчетата, но да не забравяме, че всички те са доста млади", добави наставникът Найден Найденов.