От 20:30 часа тази вечер волейболистите на Марек Юнион-Ивкони ще излязат срещу немския гранд Берлин в среща от груповата фаза на Шампионска лига. За немците този мач е от изключително значение, тъй като гонят второто място, което да им даде право на участие в следващия етап на най-силния клубен турнир на Стария континент.

В момента тимът на Найден Найденов се намира в серия от шест поредни загуби (2 в Шампионска лига и 4 за първенство), което е най-лошият старт за клуба, откакто спечели първата си титла преди четири сезона.

В редиците на германците личат осем национали на различни страни, като трима са от Бундестима.

От състава на българския шампион отсъства диагонала Михаел Манджуков, което ще принуди Найден Найденов отново да прави експерименти със сглобяването на шестицата. Сред вариантите за негов заместник са юношата Димитър Дулчев или пък вариант с преквалифицирането на Георги Елчинов или Борислав Апостолов на този най-важен пост.

„Марек няма просто така да ни подари победата. Трябва да излезем концентрирани срещу тях от самото начало, да ги проучим и след това да нанесем нашия удар”, заяви треньорът на Берлин Волей Роберто Серниоти преди мача.