Мъжкият волейболен Марек Юнион-Ивкони (Дупница), който стана шампион на България за изминалото първенство 2012/2013, запазва бюджета си и за новия сезон. Както е известно, дупничани отново ще представят страната ни в Шампионската лига, като за второто си участие в най-престижния европейски турнир запазват също щаба си и състава. Единствената промяна е отсъствието на национала Костадин Гаджанов, който премина в КВК Габрово.

За втора поредна година волейболистите на Марек ще домакинстват в мачовете си от Шампионската лига в Самоков. В първия двубой от груповата фаза нашите приемат френския Тур, а двубоят е между 22 и 24 октомври. После предстои гостуване на АЦВ Волей в Словения и двете срещи с италианският вицешампион Копра Елиор Пиаченца. Целта пред отбора е минимум две победи в групата.

„Големи промени в отбора няма да има, защото запазваме всички състезатели от миналата година, с изключение на Константин Гаджанов. Ако някой получи предложение в чужбина и замине, тогава ще търсим негов заместник. Никого не спираме, ако има добра оферта. Като цяло най-голям интерес има към Димитър Бахов и Тодор Вълчев, но повечето са запитвания и няма нищо конкретно. Подготовката започва към 23 август. Мисля, че е нормално да се готвим за първия мач от Шампионската лига. За българското първенство не знам как ще подходим, защото нямаме яснота кога ще започне. В началото ще се съберем в Дупница, после ще видим. Може да отидем на високопланински лагер“, коментира пред е-79 мениджърът Людмил Найденов, който е брат на треньора Найден Найденов.